(photo : www.apassagetoindia.ca)
BAHAN:
15 ekor udang dibersihkan & buang kulit
2 camb sos vindaloo
1 camt cuka
3 camb bawang merah tumbuk
1 camb bawang putih tumbuk
1 camb halia tumbuk
1 camb serbuk cili
1 camt serbuk jintan
1 camb mentega
1/2 camt omam seeds
2 biji cili merah dimayang
1 biji ubi kentang dikupas & potong 8
Garam secukupnya
CARA:
Panaskan mentega & tumis bahan tumbuk. Masukkan serbuk cili & serbuk jintan. Goreng hingga wangi. Masukkan ubi kentang & sedikit air. Setelah ubi kentang empuk masukkan cuka, sos vindaloo, garam & udang. Goreng sehingga udang masak. Masukkan omum seeds & cili yg dimayang. Kacau sebati. Sedia utk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment