(Photo : http:// www.52kitchenadventures.com /)
BAHAN:
5 ekor udang sederhana dibersihkan
5 ekor tiram
2 ekor sotong dipotong bulat
1 ekor ketam dibersih & dibelah dua
2 camb cili giling
5 ulas bawang merah ditumbuk halus
1 biji bawang besar di mayang
1 biji capsicum hijau di potong kecil
1 tangkai cili merah dipotong kecil
Sedikit hirisan daun sup
Sedikit hirisan daun bawang
Garam & serbuk perisa
CARA:
Rebus ketam hingga masak. Ketepikan. Tumis cili giling & bawang merah hingga garing. Masukkan udang, tiram, sotong & bawang besar. Kacau hingga masak. Masukkan ketam, cili merah, capsicum, daun sup & daun bawang. Kacau rata. Sesuaikan rasa dgn garam & serbuk perisa. Sedia utk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment