(photo : www.balleralert.com)
BAHAN
2 ekor udang kara
100g mentega
50g marjerin
3 ulas bawang putih dicincang
1 camb daun pasli cincang
2 camb sos lea & perrins
1/2 lemon diambil jus
Garam & lada sulah
CARA:
Udang dibersihkan & dibelah dua. Lumur dgn sedikit garam & lada sulah. Panggang di dalam ketuhar hingga separuh masak. Ketepikan. Panaskan mentega & margerin di dalam kuali. Masukkan bawang putih & daun pasli. Kacau hingga wangi. Masukkan sos lea & perrins & perahan jus lemon. Kacau seketika. Tutup api & biarkan sejuk. Sapu campuran mentega di atas udang. Panggang lagi hingga udang masak. Sedia utk dihidang.
2 ekor udang kara
100g mentega
50g marjerin
3 ulas bawang putih dicincang
1 camb daun pasli cincang
2 camb sos lea & perrins
1/2 lemon diambil jus
Garam & lada sulah
CARA:
Udang dibersihkan & dibelah dua. Lumur dgn sedikit garam & lada sulah. Panggang di dalam ketuhar hingga separuh masak. Ketepikan. Panaskan mentega & margerin di dalam kuali. Masukkan bawang putih & daun pasli. Kacau hingga wangi. Masukkan sos lea & perrins & perahan jus lemon. Kacau seketika. Tutup api & biarkan sejuk. Sapu campuran mentega di atas udang. Panggang lagi hingga udang masak. Sedia utk dihidang.
No comments:
Post a Comment