(photo : www.shutterstock.com )
BAHAN:
800g udang sederhana besar
4 camb madu
2 biji limau nipis diambil jus
1 camb serbuk lada putih
2 camb sos tiram
100g minyak sapi
BAHAN LAIN
2 biji capsicum hijau diotong kiub
2 biji capcisum kuning dipotong kiub
2 biji capsicum merah dipotong kiub
1 tin nanas kiub
3 labu bawang besar di potong kiub
1 batang timun dipotong bulat
CARA:
Udang dibersihkan dgn buang kulit kecuali bahagian ekor. Satukan jus limau, serbuk lada putih & sos tiram. Gaulkan dgn udang & perap selama 15 minit. Cucuk udang dgn lidi dgn diselang seli dgn capsicum, bawang, nenas & timun. Sapu madu pada semua bahan. Panggang di atas api dgn direnjis dgn minyak sapi sehingga udang masak keperangan.
800g udang sederhana besar
4 camb madu
2 biji limau nipis diambil jus
1 camb serbuk lada putih
2 camb sos tiram
100g minyak sapi
BAHAN LAIN
2 biji capsicum hijau diotong kiub
2 biji capcisum kuning dipotong kiub
2 biji capsicum merah dipotong kiub
1 tin nanas kiub
3 labu bawang besar di potong kiub
1 batang timun dipotong bulat
CARA:
Udang dibersihkan dgn buang kulit kecuali bahagian ekor. Satukan jus limau, serbuk lada putih & sos tiram. Gaulkan dgn udang & perap selama 15 minit. Cucuk udang dgn lidi dgn diselang seli dgn capsicum, bawang, nenas & timun. Sapu madu pada semua bahan. Panggang di atas api dgn direnjis dgn minyak sapi sehingga udang masak keperangan.
No comments:
Post a Comment