30g bawang putih dikisar
30g halia dikisar
1 batang daun kari
100g serbuk cili
30g biji sawi
30g serbuk kunyit
Garam & serbuk perisa
CARA:
Bersihkan ketam & dibelah dua. Tumis bahan kisar hingga wangi. Masukkan secawan air. Masukkan ketam, daun kari, bij sawi & serbuk kunyit. Kacau rata. Sesuaikan rasa dgn garam & serbuk perisa. Biarkan sehingga betul2 mesra & ketam masak. Sedia utk dihidang.
30g halia dikisar
1 batang daun kari
100g serbuk cili
30g biji sawi
30g serbuk kunyit
Garam & serbuk perisa
CARA:
Bersihkan ketam & dibelah dua. Tumis bahan kisar hingga wangi. Masukkan secawan air. Masukkan ketam, daun kari, bij sawi & serbuk kunyit. Kacau rata. Sesuaikan rasa dgn garam & serbuk perisa. Biarkan sehingga betul2 mesra & ketam masak. Sedia utk dihidang.
No comments:
Post a Comment