BAHAN
1 bungkus meehoon direndam/celur hingga lembut
100g kubis dihiris
100g sawi dipotong
100g lobak merah dihiris panjang
200g udang sederhana dibuang kulit
200g isi ayam dipotong kecil
10 ulas bawang putih dikisar halus
Sedikit serbuk lada sulah
Gula, garam & serbuk perisa
CARA:
Tumis bawang putih hingga wangi. Masukkan ayam dan biarkan hingga ayam setengah masak. Masukkan 1 cawan air, udang dan lobak merah. Biarkan sebentar. Masukkan mee hoon, sawi, kubis dan gaul rata. Sesuaikan rasa dgn garam, gula & lada sulah. Hidangkan bersama cabai jeruk.
100g lobak merah dihiris panjang
200g udang sederhana dibuang kulit
200g isi ayam dipotong kecil
10 ulas bawang putih dikisar halus
Sedikit serbuk lada sulah
Gula, garam & serbuk perisa
CARA:
Tumis bawang putih hingga wangi. Masukkan ayam dan biarkan hingga ayam setengah masak. Masukkan 1 cawan air, udang dan lobak merah. Biarkan sebentar. Masukkan mee hoon, sawi, kubis dan gaul rata. Sesuaikan rasa dgn garam, gula & lada sulah. Hidangkan bersama cabai jeruk.
No comments:
Post a Comment