(photo : www.lifeisonebigstage.word press.com)
BAHAN:
500g mi kuning
30g bawang merah
30g bawang putih
50g cili boh
1 sudu kicap pekat
2 biji telur
100g udang dibuang kulit
100g sotong dihiris bulat
50g cucur udang dipotong kecil
100g tauhu goreng dihiris nipis
CARA:
Tumis bawang putih dan bawang merah sehingga naik bau. Masukkan cili boh,kicap pekat, udang & sotong. Kacau sehingga udang dan sotong masak.
Masukkan tauhu, cucur udang dan mi kuning. Pecahkan telur dan kacau rata. Sesuaikan rasa dengan garam dan serbuk perasa. Hidangkan bersama hirisan timun, cili merah dan limau nipis.
500g mi kuning
30g bawang merah
30g bawang putih
50g cili boh
1 sudu kicap pekat
2 biji telur
100g udang dibuang kulit
100g sotong dihiris bulat
50g cucur udang dipotong kecil
100g tauhu goreng dihiris nipis
CARA:
Tumis bawang putih dan bawang merah sehingga naik bau. Masukkan cili boh,kicap pekat, udang & sotong. Kacau sehingga udang dan sotong masak.
Masukkan tauhu, cucur udang dan mi kuning. Pecahkan telur dan kacau rata. Sesuaikan rasa dengan garam dan serbuk perasa. Hidangkan bersama hirisan timun, cili merah dan limau nipis.
No comments:
Post a Comment