Sunday, January 13, 2013

Sup Jejari Ketam




BAHAN
1 kotak filament stick (isi ketam) dipotong 2
1 batang lobak merah dipotong dadu
1 biji kentang dipotong kiub
5 biji fishball
1 biji tomato dibelah 4
4 ulas bawang merah dimayang
2 ulas bawang putih dimayang
2 cm halia dititik
1 bungkus rempah sup bunjut
2 sudu kecil sos tiram
Hirisan bawang goreng
Hirisan daun sup
Hirisan daun bawang
Garam & serbuk perisa

CARA
Tumis bawang merah, bawang putih & halia hingga wangi. Masukkan air, rempah sup, sos tiram & biarkan mendidih. Masukkan kentang, lobak merah, filament stick & fishball. Biarkan mereneh sehingga lobak merah & kentang empuk. Sesuaikan rasa dgn garam & serbuk perisa. Tabur daun bawang, daun sup & bawang goreng. Sedia utk dihidangkan.


No comments:

Post a Comment