(photo : www.ricke-ordinarykitchen. blogspot.com)
BAHAN:
400g udang dibersihkan
1 biji limau nipis ambil jus
3 biji telur masin (rebus & ambil kuningnya saja)
3 ulas bawang putih dicincang
5 camb tepung jagung
1/2 cawan air
1 camb margerin
Sedikit hirisan daun bawang
Garam, gula & serbuk perisa
CARA:
Perap udang dgn garam, jus limau & serbuk kunyit selama 15 minit. Gaul dgn tepung jagung & goreng hingga masak. Ketepikan.
Lecek telur masin hingga halus. Panaskan margerin & tumis bawang putih hingga garing. Masukkan air & biarkan mereneh seketika. Masukkan telur masin & kacau rata. Masukkan udang & daun bawang. Sesuaikan rasa dgn gula, garam & serbuk perisa. Sedia utk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment