Thursday, March 24, 2011

Spaghetti Bolognese





BAHAN:
1 bungkus spaghetti dicelur mengikut arahan pada kotak
250g daging kisar
1 tin tomato puri
3 biji bawang besar dipotong dadu
5 ulas bawang putih dicincang halus
1/4 cawan minyak zaitun
1/2 cawan air
Sedikit cendwan butang dihiris atau mixed vege (karot, kacang pis, jagung)
Garam & gula secukup rasa

CARA: 
Panaskan minyak zaitun dan tumis bawang besar & bawang putih hingga wangi.   Masukkan tomato puri, daging kisar & air. Masak hingga mendidih dan agak pekat.  Masukkan cendawan butang atau mixed vege. Sesuaikan rasa gula & garam.

4. Hidangkan spaghetti di atas pinggan. Tuangkan kuah diatasnya. Sesuai dihidangkan semasa panas.


No comments:

Post a Comment