Friday, April 15, 2011

Seafood Pasta



(photo : happy homebaker@flickr.com)


BAHAN:
1 bungkus pasta pilihan dicelur mengikut arahan pada kotak
1 biji bawang besar dipotong dadu
1/2 batang lobak merah dipotong dadu
2 tangkai daun saderi dihiris halus
3 ulas bawang putih dicincang
3 camb minyak zaitun
1 camt herba oregano
1 camt basil
1 camt thyme
1 tin tomato puri
300g udang dibuang kulit
200g isi ikan dipotong dadu
200g kupang
3gm sotong dipotong bulat
Gula, garam, lada sulah & serbuk perisa

CARA:
Panaskan minyak zaitun. Tumis bawang putih & bawang besar. Masukkan oregano, basil & tyme hingga wangi. Masukkan tomato puri, udang, isi ikan dan sotong. Masak hingga mendidih. Sesuaikan rasa dgn gula, garam, lada sulah & serbuk perisa. Masukkan spaghetti. Gaul sebati. Sedia utk dihidangkan.


No comments:

Post a Comment