Monday, April 18, 2011

Pasta Daging Stroganoff





BAHAN:
100g pasta pilihan dicelur mengikut arahan pada kotak
50g daging dihiris nipis
3 ulas bawang putih dicincang halus
1 biji bawang besar dipotong dadu
1/2 tin cendawan butang dihiris nipis
1/2 sudu teh serbuk cili
1/2 sudu teh krim segar
1/2 sudu teh beef seasoning
1/4 cawan air
Sedikit tepung gandum
Garam dan lada sulah secukup rasa

CARA:
Tumis bawang putih dan bawang merah hingga wangi. Masukkan hirisan daging dan masak selama 5 minit. Masukkan air dan kacau hingga agak pekat. Masukkan cendawan, serbuk cili, tepung gandum, garam & lada sulah. Kacau selama 5 minit sebelum dimasukkan krim segar. Hidangkan pasta di dalam pinggan dan tuangkan sos daging stroganoff diatasnya..


No comments:

Post a Comment