(Photo : www.dreamstime.com)
BAHAN:
1 ekor ikan siakap
2 ulas bawang putih dicincang
4 biji buah zaitun dihiris halus
1 biji buah tomato dibuang biji & potong dadu
50ml krim
2 biji telur dipukul sedikit
Sedikit tepung jagung
Sedikit garam
Sedikit lada sulah
CARA:
Lumur ikan dengan sedikit garam & lada sulah. Celupkan ke dalam telur & Salutkan dengan tepung jagung. Goreng ikan hingga garing. Ketepikan.
Tumis bawang putih hingga kekuningan. Masukkan krim, buah tomato & buah zaitun. Kacau hingga mendidih. Tuangkan di atas ikan. Sedia utk dihidangkan.
1 ekor ikan siakap
2 ulas bawang putih dicincang
4 biji buah zaitun dihiris halus
1 biji buah tomato dibuang biji & potong dadu
50ml krim
2 biji telur dipukul sedikit
Sedikit tepung jagung
Sedikit garam
Sedikit lada sulah
CARA:
Lumur ikan dengan sedikit garam & lada sulah. Celupkan ke dalam telur & Salutkan dengan tepung jagung. Goreng ikan hingga garing. Ketepikan.
Tumis bawang putih hingga kekuningan. Masukkan krim, buah tomato & buah zaitun. Kacau hingga mendidih. Tuangkan di atas ikan. Sedia utk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment