(Photo : www.missyblurkit.com)
BAHAN:
4 ekor ikan kembung/cencaru dibelah belakang
6 ulas bawang merah ditumbuk lumat
4 tangkai cili merah ditumbuk lumat
3sm belacan ditumbuk lumat
1 camb pes asam jawa
1 bji telur
3 helai daun limau purut dimayang
Sedikit garam
Sedikit gula
CARA:
Lumurkan ikan dengan sedikit garam. Ketepikan. Campurkan semua bahan lain didalam satu bekas & sumbat ke dalam ikan. Goreng ikan dalam minyak tohor hingga keemasan. Sedia utk dihidangkan.
4 ekor ikan kembung/cencaru dibelah belakang
6 ulas bawang merah ditumbuk lumat
4 tangkai cili merah ditumbuk lumat
3sm belacan ditumbuk lumat
1 camb pes asam jawa
1 bji telur
3 helai daun limau purut dimayang
Sedikit garam
Sedikit gula
CARA:
Lumurkan ikan dengan sedikit garam. Ketepikan. Campurkan semua bahan lain didalam satu bekas & sumbat ke dalam ikan. Goreng ikan dalam minyak tohor hingga keemasan. Sedia utk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment