(Photo : www.nisa-catering.blogspot.com)
BAHAN:
3 ekor ikan bawal
100g cili merah
50g belacan
10g cili padi
1 ulas bawang merah dibakar
20g tomato dicincang
20g mangga muda dihiris
2 biji limau kasturi di ambil jus
1 camt air asam jawa
Sedikit tepung jagung
Garam & gula
CARA:
Ikan bawal dibersih & dilap kering dengan kertas tisu. Taburkan tepung jagung pada ikan & goreng hingga garing. Ketepikan.
3 ekor ikan bawal
100g cili merah
50g belacan
10g cili padi
1 ulas bawang merah dibakar
20g tomato dicincang
20g mangga muda dihiris
2 biji limau kasturi di ambil jus
1 camt air asam jawa
Sedikit tepung jagung
Garam & gula
CARA:
Ikan bawal dibersih & dilap kering dengan kertas tisu. Taburkan tepung jagung pada ikan & goreng hingga garing. Ketepikan.
Tumbuk cili merah, cili padi, belacan, bawang merah bersama garam & gula hingga hancur. Masukkan buah tomato & mangga. Tumbuk lagi hingga semuanya sebati. Perahkan sedikit jus limau kasturi & air asam jawa. Kacau rata & hidangkan bersama ikan bawal goreng.
No comments:
Post a Comment