(Photo : www.singaporekwetiawkerang.com)
BAHAN:
1 ekor ikan siakap/kerapu/bawal
3 camb kicap manis
1 camt petis udang
7 biji cili padi ditumbuk kasar
2 ulas bawang merah ditumbuk kasar
1 biji limau nipis diambil jus
Sedikit garam
Sedikit cuka
Sedikit air cucian beras
CARA:
Bersihkan ikan & rendam beberapa minit dalam air cucian beras, garam & sedikit cuka. Tos & goreng dalam minyak penuh hingga garing. Ketepikan. Gaulkan kicap manis bersama petis udang, cili padi, bawang merah & jus limau nipis. Hidangkan bersama ikan goreng.
1 ekor ikan siakap/kerapu/bawal
3 camb kicap manis
1 camt petis udang
7 biji cili padi ditumbuk kasar
2 ulas bawang merah ditumbuk kasar
1 biji limau nipis diambil jus
Sedikit garam
Sedikit cuka
Sedikit air cucian beras
CARA:
Bersihkan ikan & rendam beberapa minit dalam air cucian beras, garam & sedikit cuka. Tos & goreng dalam minyak penuh hingga garing. Ketepikan. Gaulkan kicap manis bersama petis udang, cili padi, bawang merah & jus limau nipis. Hidangkan bersama ikan goreng.
No comments:
Post a Comment