(Photo : www.herfrozenwings.blogspot.com)
BAHAN:
300g filet ikan kod
4 hiris bawang besar
1 camb serbuk lada hitam
1/2 camt serbuk lada putih
1 cawan stok ayam
5g tepung jagung dibancuh dengan sedikit air
Sedikit sayur bayam/sawi dikukus
Sedikit hirisan daun pasli
Sedikit hirisan cili merah
Garam & serbuk perisa
CARA:
Perapkan fillet dengan sedikit garam & lada hitam. Goreng hingga kekuningan. Angkat & ketepikan. Panaskan stok ayam. Masukkan garam, lada putih & serbuk perisa. Biarkan mereneh. Masukkan tepung jagung utk memekatkan sos. Tuangkan sos diatas ikan. Hidangkan bersama sawi atau bayam kukus. Taburkan bawang, daun pasli & cili merah.
300g filet ikan kod
4 hiris bawang besar
1 camb serbuk lada hitam
1/2 camt serbuk lada putih
1 cawan stok ayam
5g tepung jagung dibancuh dengan sedikit air
Sedikit sayur bayam/sawi dikukus
Sedikit hirisan daun pasli
Sedikit hirisan cili merah
Garam & serbuk perisa
CARA:
Perapkan fillet dengan sedikit garam & lada hitam. Goreng hingga kekuningan. Angkat & ketepikan. Panaskan stok ayam. Masukkan garam, lada putih & serbuk perisa. Biarkan mereneh. Masukkan tepung jagung utk memekatkan sos. Tuangkan sos diatas ikan. Hidangkan bersama sawi atau bayam kukus. Taburkan bawang, daun pasli & cili merah.
No comments:
Post a Comment