(Photo : www.sinaranmenu.blogspot.com)
BAHAN:
5 ekor ikan kembung dipotong dua
10 ulas bawang merah dtumbuk
2 ulas bawang putih ditumbuk
2sm halia ditumbuk
1/2 biji kelapa parut putih
1 biji telur ayam
Gula & garam
CARA:
Ikan hendaklah dibuang tulang tengah & dikikis isinya (jgn sampai terkoyak kulit). Isi ikan ditumbuk & digaul sebati bersama bahan2 tumbuk lain. Masukkan kelapa parut, telur, garam & gula. Gaul sebati & sumbat ke dalam kulit ikan. Goreng didalam minyak penuh hingga keemasan.
5 ekor ikan kembung dipotong dua
10 ulas bawang merah dtumbuk
2 ulas bawang putih ditumbuk
2sm halia ditumbuk
1/2 biji kelapa parut putih
1 biji telur ayam
Gula & garam
CARA:
Ikan hendaklah dibuang tulang tengah & dikikis isinya (jgn sampai terkoyak kulit). Isi ikan ditumbuk & digaul sebati bersama bahan2 tumbuk lain. Masukkan kelapa parut, telur, garam & gula. Gaul sebati & sumbat ke dalam kulit ikan. Goreng didalam minyak penuh hingga keemasan.
No comments:
Post a Comment