(Photo : www.king-and-i-thaicuisine.com)
BAHAN:
160g isi ikan salmon di potong memanjang
Sedikit garam
Sedikit serbuk lada hitam
Sedikit hirisan sengkuang
Sedikit hirisan cili merah
Sedikit hirisan daun bawang
Sedikit hirisan daun ketumbar
Sedikt bawang goreng
Kulit popia secukupnya
Sedikit tepung gandum
CARA:
Perisakan isi ikan salmon dgn sedikit garam & serbuk lada hitam. Gaulkan dgn bawang goreng bahan2 hirisan lain. Masukkankan dlm kulit popia & gulung kemas. Lekatkan hujungnya dengan tepung gandum yg dibancuh dengan sedikit air supaya kulit popia tidak terbuka. Goreng di dalam minyak penuh hingga kekuningan. Hidangkan dgn sos pilihan.
160g isi ikan salmon di potong memanjang
Sedikit garam
Sedikit serbuk lada hitam
Sedikit hirisan sengkuang
Sedikit hirisan cili merah
Sedikit hirisan daun bawang
Sedikit hirisan daun ketumbar
Sedikt bawang goreng
Kulit popia secukupnya
Sedikit tepung gandum
CARA:
Perisakan isi ikan salmon dgn sedikit garam & serbuk lada hitam. Gaulkan dgn bawang goreng bahan2 hirisan lain. Masukkankan dlm kulit popia & gulung kemas. Lekatkan hujungnya dengan tepung gandum yg dibancuh dengan sedikit air supaya kulit popia tidak terbuka. Goreng di dalam minyak penuh hingga kekuningan. Hidangkan dgn sos pilihan.
No comments:
Post a Comment