(Photo: www.urbanspoon.com)
BAHAN:
3 keping isi ikan tenggiri
5 ulas bawang merah ditumbuk
2 ulas bawang putih ditumbuk
1/2 inci halia muda ditumbuk
1 camt jintan manis ditumbuk
1 camt jintan putih ditumbuk
1 camt serbuk kunyit
1 camt serbuk cili
Sedikit garam
CARA:
Gaulkan semua bahan & lumurkan pada kepingan ikan tenggiri. Biarkan 15 minit. Goreng hingga kekuningan. Sedia utk dihidangkan.
3 keping isi ikan tenggiri
5 ulas bawang merah ditumbuk
2 ulas bawang putih ditumbuk
1/2 inci halia muda ditumbuk
1 camt jintan manis ditumbuk
1 camt jintan putih ditumbuk
1 camt serbuk kunyit
1 camt serbuk cili
Sedikit garam
CARA:
Gaulkan semua bahan & lumurkan pada kepingan ikan tenggiri. Biarkan 15 minit. Goreng hingga kekuningan. Sedia utk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment