(Photo : www.khaopeeyo.wordpress.com)
BAHAN:
800g fillet ikan
300g tepung gandum
50g tepung beras
5 ulas bawang putih ditumbuk
2sm halia ditumbuk
2g serbuk garam masala
2 biji telur
10g cili giling
5ml cuka
2g jintan putih
Garam
CARA:
Perap ikan dengan campuran bawang putih, halia, garam, cili giling, jintan putih & cuka. Biarkan selama 45 minit. Satukan tepung gandum, tepung beras, garam masala & telur. Gaul rata & masukkan ikan. Biarkan ikan bersalut tepung selama setengah jam sebelum digoreng dalam minyak penuh hingga keperangan. Sedia utk dihidangkan.
800g fillet ikan
300g tepung gandum
50g tepung beras
5 ulas bawang putih ditumbuk
2sm halia ditumbuk
2g serbuk garam masala
2 biji telur
10g cili giling
5ml cuka
2g jintan putih
Garam
CARA:
Perap ikan dengan campuran bawang putih, halia, garam, cili giling, jintan putih & cuka. Biarkan selama 45 minit. Satukan tepung gandum, tepung beras, garam masala & telur. Gaul rata & masukkan ikan. Biarkan ikan bersalut tepung selama setengah jam sebelum digoreng dalam minyak penuh hingga keperangan. Sedia utk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment