(Photo : 2bleu @ www.food.com)
BAHAN:
3 keping isi ikan siakap
200g mentega
1 biji bawang besar dicincang
4 camb sos worcestershire
3 camb jus limau nipis
Sedikit bahan perisa
CARA:
Taburkan sedikit bahan perisa pada ikan & biarkan seketika. Panaskan sedikit minyak didalam kuali leper & goreng ikan dikedua2 belah bahagian hingga masak. Angkat & ketepikan.
3 keping isi ikan siakap
200g mentega
1 biji bawang besar dicincang
4 camb sos worcestershire
3 camb jus limau nipis
Sedikit bahan perisa
CARA:
Taburkan sedikit bahan perisa pada ikan & biarkan seketika. Panaskan sedikit minyak didalam kuali leper & goreng ikan dikedua2 belah bahagian hingga masak. Angkat & ketepikan.
Panaskan mentega di dalam kuali yg bersih. Masukkan bawang besar, sos worcestershire & jus limau nipis. Kacau sebati. Tuangkan di atas ikan. Hidangkan bersama sayur2an spt bayam, brokoli atau lobak merah yang direbus.
No comments:
Post a Comment