(Photo : www.cookinginsens.wordpress.com)
BAHAN:
4 keping isi ikan merah
3 camb yogurt perisa asli
2 camb jus limau nipis
1 biji mangga masak dipotong dadu
1 camb bawang besar dipotong dadu
1 camb daun ketumbar dicincang
1 biji tomato dibuang biji & dipotong dadu
1 tangkai cili merah dipotong dadu
Gula & garam
CARA:
Lumurkan ikan dengan sedikit garam. Goreng hingga kekuningan. Angkat & ketepikan. Untuk membuat salsa, satukan semua bahan2 lain. Sesuaikan rasa dengan gula & garam. Tuangkan salsa di atas ikan. Hidangkan bersama nasi.
4 keping isi ikan merah
3 camb yogurt perisa asli
2 camb jus limau nipis
1 biji mangga masak dipotong dadu
1 camb bawang besar dipotong dadu
1 camb daun ketumbar dicincang
1 biji tomato dibuang biji & dipotong dadu
1 tangkai cili merah dipotong dadu
Gula & garam
CARA:
Lumurkan ikan dengan sedikit garam. Goreng hingga kekuningan. Angkat & ketepikan. Untuk membuat salsa, satukan semua bahan2 lain. Sesuaikan rasa dengan gula & garam. Tuangkan salsa di atas ikan. Hidangkan bersama nasi.
No comments:
Post a Comment