(Photo : www.myorganicfoodclub.com)
BAHAN:
1 keping fillet siakap dipotong kiub
1 keping fillet talapia dipotong kiub
8 biji buah laici
1 cawan air laici
3 ulas bawang putih dicincang
Sedikit kicap cair
Sedikit tepung jagung
Sedikit capsicum hijau dipotong dadu
Sedikit capsicum merah dipotong dadu
Sedikit serbuk lada sulah
Garam
CARA:
Lumur ikan dengan garam & lada sulah. Taburkan tepung jagung. Goreng hingga kekuningan. Ketepikan. Goreng capsicum hingga layu. Ketepikan. Tumis bawang putih cincang hingga garing. Masukan air laici. Biarkan mendidih. Masukkan ikan & capsicum yg telah digoreng. Kacau rata. Masukkan kicap cair & garam secukupnya. Masukkan sedikit bancuhan tepung jagung utk memekatkan kuah. Hidangkan dgn hiasan buah laici.
1 keping fillet siakap dipotong kiub
1 keping fillet talapia dipotong kiub
8 biji buah laici
1 cawan air laici
3 ulas bawang putih dicincang
Sedikit kicap cair
Sedikit tepung jagung
Sedikit capsicum hijau dipotong dadu
Sedikit capsicum merah dipotong dadu
Sedikit serbuk lada sulah
Garam
CARA:
Lumur ikan dengan garam & lada sulah. Taburkan tepung jagung. Goreng hingga kekuningan. Ketepikan. Goreng capsicum hingga layu. Ketepikan. Tumis bawang putih cincang hingga garing. Masukan air laici. Biarkan mendidih. Masukkan ikan & capsicum yg telah digoreng. Kacau rata. Masukkan kicap cair & garam secukupnya. Masukkan sedikit bancuhan tepung jagung utk memekatkan kuah. Hidangkan dgn hiasan buah laici.
No comments:
Post a Comment