(Photo : www.theguardian.com)
BAHAN:
10 keping isi ikan
5 camb tepung jagung
1 camb jus limau nipis
1 camt serbuk cili
1/2 camt garam
1/2 camt cuka
1/2 camt serbuk ketumbar
Air secukupnya
CARA:
Campurkan tepung jagung, jus limau nipis, serbuk cili, garam, cuka, serbuk ketumbar dengan air sehingga mendapat adunan yg pekat. Masukkan isi ikan ke dalam adunan & biarkan selama 15 minit. Goreng isi ikan dalam minyak penuh hingga keemasan. Sedia utk dihidangkan.
10 keping isi ikan
5 camb tepung jagung
1 camb jus limau nipis
1 camt serbuk cili
1/2 camt garam
1/2 camt cuka
1/2 camt serbuk ketumbar
Air secukupnya
CARA:
Campurkan tepung jagung, jus limau nipis, serbuk cili, garam, cuka, serbuk ketumbar dengan air sehingga mendapat adunan yg pekat. Masukkan isi ikan ke dalam adunan & biarkan selama 15 minit. Goreng isi ikan dalam minyak penuh hingga keemasan. Sedia utk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment