(Photo : www.enazamri-penambatkasih.blogspot.com)
BAHAN:
2 ekor ikan talapia merah
6 ulas bawang merah dikisar kasar
2 ulas bawang putih dikisar kasar
4 tangkai cili merah dikisar kasar
1/2 biji buah tomato dikisar kasar
Sedikit serbuk kunyit
Gula, garam & serbuk perisa
CARA:
Lumur ikan talapia dengan sedikit garam & serbuk kunyit. Goreng hingga kekuningan. Ketepikan. Tumis bahan kisar hingga garing & pecah minyak. Sesuaikan rasa dgn gula, garam & serbuk perisa. Tuangkan sambal di atas ikan. Sedia utk dihidangkan.
2 ekor ikan talapia merah
6 ulas bawang merah dikisar kasar
2 ulas bawang putih dikisar kasar
4 tangkai cili merah dikisar kasar
1/2 biji buah tomato dikisar kasar
Sedikit serbuk kunyit
Gula, garam & serbuk perisa
CARA:
Lumur ikan talapia dengan sedikit garam & serbuk kunyit. Goreng hingga kekuningan. Ketepikan. Tumis bahan kisar hingga garing & pecah minyak. Sesuaikan rasa dgn gula, garam & serbuk perisa. Tuangkan sambal di atas ikan. Sedia utk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment