50g sawi dipotong
250g kerang direbus dan dikopek isi
3 sudu besar cili giling
2 biji bawang merah dikisar halus
2 ulas bawang putih dikisar halus
1/2 biji bawang besar dikisar halus
2 sudu besar kicap manis
2 biji telur
1/4 cawan air
Garam dan serbuk perasa
CARA:
Tumis bahan kisar hingga wangi. Masukkan air dan biarkan mendidih. Pecahkan telur. Masukkan sawi, kerang, kuey teow dan taugeh. Masukkan kicap dan gaul sebati. Sesuaikan rasa dengan garam dan serbuk perasa. Sedia untuk dihidangkan.
250g kerang direbus dan dikopek isi
3 sudu besar cili giling
2 biji bawang merah dikisar halus
2 ulas bawang putih dikisar halus
1/2 biji bawang besar dikisar halus
2 sudu besar kicap manis
2 biji telur
1/4 cawan air
Garam dan serbuk perasa
CARA:
Tumis bahan kisar hingga wangi. Masukkan air dan biarkan mendidih. Pecahkan telur. Masukkan sawi, kerang, kuey teow dan taugeh. Masukkan kicap dan gaul sebati. Sesuaikan rasa dengan garam dan serbuk perasa. Sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment