(photo : www.pickypescetarian.com)
BAHAN:
Doh pizza (Lihat resipi asas doh pizza)
PES & TABURAN ATAS :
200g sardin
2 biji cili merah dicincang
2 biji bawang besar dicincang
2 sudu besar mayonis
2 sudu besar sos tomato
PES & TABURAN ATAS :
200g sardin
2 biji cili merah dicincang
2 biji bawang besar dicincang
2 sudu besar mayonis
2 sudu besar sos tomato
Gula & garam
10 biji cendawan butang dihiris nipis
10 biji cendawan butang dihiris nipis
1 biji tomato dihiris nipis
100g keju mozarella diparut
CARA:
1. Tumis bawang besar hingga layu. Masukkan sardin, cili & cendawan. Sesuaikan rasa dgn gula & garam.
2. Canai doh pizza setebal 1 inci. Masukkan ke dalam acuan. Sapu mayonis & sos tomato kemudian ratakan pes sardin ke atasnya. Susun hirisan tomato & taburkan keju mozarella. Bakar pada suhu 200 darjah C selama 15 minit.
100g keju mozarella diparut
CARA:
1. Tumis bawang besar hingga layu. Masukkan sardin, cili & cendawan. Sesuaikan rasa dgn gula & garam.
2. Canai doh pizza setebal 1 inci. Masukkan ke dalam acuan. Sapu mayonis & sos tomato kemudian ratakan pes sardin ke atasnya. Susun hirisan tomato & taburkan keju mozarella. Bakar pada suhu 200 darjah C selama 15 minit.
No comments:
Post a Comment