(Photo : www.luigispizzapasta.com)
BAHAN:
Doh pizza (lihat resipi asas doh pizza)
PES & TABURAN ATAS:
2 camb minyak zaitun
8 camca besar sos tomato
2 biji buah tomato segar dibuang biji & dicincang halus
2 biji bawang besar dicincang halus
Mixed herbs
Gula dan garam
Udang dibuang kulit, isi kepah dan lain2 makanan laut pilihan.
Keju mozarella atau cheddar yg diparut
CARA:
Tumis bawang besar dengan minyak zaitun hingga layu. Masukkan sos tomato, buah tomato yg dicincang dan mixed herbs. Sesuaikan rasa dgn gula & garam.
Canai doh pizza setebal 1 inci. Masukkan dlm acuan dan sapu dengan pes tomato. Tabur udang, isi kepah dll makanan laut. Tabur keju mozarella atau cheddar. Bakar sehingga pizza masak dan berwarna keperangan.
No comments:
Post a Comment