(photo : www.biggestmenu.com)
BAHAN:
3 cawan mac & cheese (Rujuk resipi mac & cheese)
1 biji telur
2 sudu susu segar
100g serbuk roti
CARA:
Sejukkan 'mac & cheese' di dalam peti sejuk selama lebihkurang 2 jam. Keluarkan dari peti sejuk, dan bentukkan menjadi bebola. Setelah semua siap dibentukkan, masukkan di dalam bekas bertutup dan simpan lagi di dalam peti sejuk selama sekurang-kurangnya 3 jam atau semalaman.
Pukul telur bersama susu. Celup bebola mac & cheese ke dalam bancuhan telur dan golekkan di atas serbuk roti sehingga meliputi seluruh bebola. Goreng di dalam minyak terendam sehingga bewarna keperang-perangan. Bebola mac & cheese boleh dimakan begitu saja atau bersama sos kesukaan anda.
TIPS:
Pastikan minyak betul2 panas ketika menggoreng untuk mengelakkannya menyerap minyak.
No comments:
Post a Comment