Saturday, April 9, 2011

Pasta Goreng Makanan Laut




 BAHAN:
1 bungkus pasta pilihan direbus mengikut arahan pada kotak.
2 camca besar minyak masak
3 ulas bawang putih dicincang
1 biji bawang besar dipotong dadu
10 biji cendawan shitake segar
250g udang dibuang kulit
1 biji cili merah dipoton dadu
1 biji cili hijai dipotong dadu
100g brokoli dipotong kecil
100g lobak merah dipotong dadu
1 sudu teh herba Itali
Garam & lada sulah secukup rasa
2 tangkai daun ketumbar dihiris halus

CARA:
Panaskan minyak dan tumis bawang putih dan bawang merah hingga wangi. Masukkan udang dan goreng hingga udang separuh masak. Masukkan lobak merah, brokoli, cendawan, cili merah dan cili hijau. Masukkan pasta dan sesuaikan rasa dengan garam & lada sulah. Taburkan herba Itali & hirisan daun ketumbar. Sedia utk dihidangkan.


No comments:

Post a Comment