(photo : www.famouschris.com)
BAHAN :
1 tin cendawan butang dihiris nipis
1 biji bawang besar dicincang
2 kiub pati ayam
1/2 sudu kecil lada sulah
1 sudu besar mentega
1 sudu besar tepung gandum
1 gelas susu segar
1 gelas air
Sedikit garam dan serbuk perasa
CARA:
Panaskan mentega, masukkan bawang besar dan tumis hingga layu. Masukkan tepung gandum dan kacau berterusan supaya tidak bergentel. Masukkan air, kiub pati ayam dan cendawan. Masak hingga mendidih.
Tuang adunan ke dalam mesin pengisar dan kisar halus. Didihkan kembali dan masukkan susu segar. Sesuaikan rasa dengan garam dan lada sulah. Masukkan juga sedikit cendawan yg dicincang kasar. Hidang bersama garlic bread dan mentega sejuk.
1 tin cendawan butang dihiris nipis
1 biji bawang besar dicincang
2 kiub pati ayam
1/2 sudu kecil lada sulah
1 sudu besar mentega
1 sudu besar tepung gandum
1 gelas susu segar
1 gelas air
Sedikit garam dan serbuk perasa
CARA:
Panaskan mentega, masukkan bawang besar dan tumis hingga layu. Masukkan tepung gandum dan kacau berterusan supaya tidak bergentel. Masukkan air, kiub pati ayam dan cendawan. Masak hingga mendidih.
Tuang adunan ke dalam mesin pengisar dan kisar halus. Didihkan kembali dan masukkan susu segar. Sesuaikan rasa dengan garam dan lada sulah. Masukkan juga sedikit cendawan yg dicincang kasar. Hidang bersama garlic bread dan mentega sejuk.
No comments:
Post a Comment